Oegstgeester Apotheken

Coronavirus en de Oegstgeester Apotheken

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de apotheek maar laat uw medicatie ophalen door iemand anders. Als u vragen heeft, kunt u ons telefonisch bereiken.

Het is van belang om hygiënemaatregelen te nemen om verspreiding van virussen, waaronder het coronavirus, te voorkomen. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Hoest of nies in de binnenkant van de elleboog of mouw
  • Was regelmatig de handen met water en zeep
  • Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij het snuiten van de neus en gebruik ze éénmalig, gooi ze daarna in de vuilnisbak

Binnen de apotheken zijn er verschillende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen en het personeel te beschermen zodat wij de continuïteit van zorg kunnen garanderen. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Wij accepteren uitsluitend pinbetalingen. Contant geld wordt tijdelijk niet geaccepteerd.
  • Wij vragen u gepaste afstand te bewaren van het personeel en overige bezoekers van de apotheek.
  • Indien de baliemedewerker uw bestelling klaar moet maken, vragen wij u vriendelijk achter de wachtlijn te wachten.
  • Papieren recepten of andere documenten bij voorkeur digitaal aanleveren bij de apotheek. Indien dit niet kan, dan graag de documenten lees-klaar op de balie leggen voor de assistente.
  • De apotheek zal een te vroege herhaling van geneesmiddelen niet afleveren. Dit om tekorten voor andere klanten te voorkomen.

Bij apotheek Beker (geldt niet voor Apotheek Linnaeus en Apotheek Haaswijk) wordt naast hygiënische maatregelen om verspreiding van het Corona virus te voorkomen, zoveel mogelijk medicatie, die afgehaald wordt, via de 24/7 afhaal-automaat beschikbaar gesteld. Ook als u zich tot op dit moment nog niet aangemeld hebt voor deze service kan Apotheek Beker (geldt niet voor Apotheek Linnaeus en Apotheek Haaswijk) hierop overgaan. U ontvangt een bericht wanneer uw medicatie in de automaat is geplaatst.

Wordt uw pakketje bij u thuis bezorgd? Voor onze bezorgers gelden ook strenge hygiëne maatregelen en een verbod op hand-hand contact. U wordt door onze bezorger op gepaste afstand hierover geïnformeerd. Betalingen aan de deur vinden tijdelijk niet meer plaats. U ontvangt een nota die u per bank dient over te maken.

Heeft u algemene vragen over het Coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.

Zo voorkomen we verdere verspreiding van het Coronavirus.